Stoelyoga

DE TOEKOMST ZIT IN STOELYOGA!
BEDRIJFSSTOELYOGA:
De STOELYOGA IS ZO GEMAKKELIJK: IMMERS JE HEBT ALLEEN MAAR EEN STOEL NODIG, JE KUNT HET, ALS JE VEEL ZIT, TUSSEN JE WERKZAAMHEDEN DOOR DOEN.
OOK ALS JE VEEL AAN DE COMPUTER WERKT, KAN ER EEN VERKEERDE HOUDING ONTSTAAN.
ZELFS JE SCHOENEN KUN JE AANHOUDEN… JE HOEFT JE NIET EERST TE VERKLEDEN.

En stoelyoga is voor alle leeftijden. Men denkt dat het alleen voor ouderen is, maar dat is niet zo.
Ook ZWANGEREN kunnen stoelyoga doen, juist als liggen problemen geeft.
Ook de mensen die bv schouderklachten hebben en bepaalde Yogaoefeningen niet mee kunnen doen,kunnen nu toch yoga doen., zonder de schouders  te overbelasten.
Omdat ik zelf iedere dag veel zit,is het voor mijzelf zo gunstig: 2 minuten op de stoel rekken en strekken is heerlijk:dufheid verdwijnt uit het hoofd en je kunt vrolijk weer verder met je werk.

SENIOREN
Ook senioren hebben hier veel baat bij:zeker in het kader van valpreventie is het voor de oudere mens een zegen dat er yoga op de stoel bestaat.
JUIST SENIOREN ZITTEN ZO VEEL EN HET IS EEN SOCIALE BEZIGHEID.
Daarnaast is stoelyoga  voor ouderen die vaak last hebben van gewrichtsklachten zo belangrijk, want uit onderzoek is gebleken dat men minder pijn heeft, en daardoor, ook minder vermoeid warwen. Ook mensen met een chronische aandoening hebben veel aan deze stoelyoga oefeningen.Ook diabetes patienten hebben erbv baat bij:met krijgt een stabielere bloedsuikerspiegel,depressie wordt tegengegaan,stress wordt minder en de bloeddruk  wordt verlaagd.
Stoelyoga is veilig en niet belastend.
Zelf kun je ook meewerken om je prettiger te voelen: 2 maal per week de oefeningen doen helpt .

BOVENDIEN KRIJG JE ALS JE BEWEEGT, MEER TREK IN ETEN. .DE OUDERE MENS EET MEESTAL NIET GOED EN DRINKT HELEMAAL TE WEINIG WATER. Stoelyoga HELPT MEE OM VROLIJK OUDDER TE WORDEN!
je kunt het in het vliegtuig doen of tijdens lange autoritten.
Het is leuk en uitdagend voor jong en oud.
Ook yoga in een rolstoel is belangrijk:je beweegt toch en doorzitten is er veel minder bij.
Toen ik yogales gaf in de Brugklas, kon ik dit doen omdat ik de leerlingen op mathes kon leggen en in mijn geval-ik was naast yogadocente ook muziek en dans docente-,stond ik een half uur eerder voor de schooldeur en zetten tafels en stoelen aan de kant.
Dat is niet te doen voor een docent vreemde talen,of aardrijkskunde enz.De stoel biedt uitkomst.
DUS: STOELYOGA OP SCHOOL IS EEN UITKOMST:DE LEERLINGEN ZITTEN IMMERS DE GEHELE DAG EN THUIS WORDT DIT VOORTGEZET ACHTER DE PC.
Maar kinderen moeten hun energie kwijt kunnen.
Voor leerlingen die zich moeilijk kunnen concentreren is dit belangrijk:de docenten varen er ook wel bij.
Stoelyoga is voor alle leeftijden!